Πώς να περάσετε υπέροχα στον γάμο σας!

  Δεν υπάρχει ωραιότερη εικόνα απο μια νύφη τρισευτυχισμένη!! Αυτή η εικόνα όμως δεν είναι και τόσο συνηθισμένη καθώς η πλεοψηφία αγχώνεται υπερβολικά. Ναι!!Ανήκω κι εγώ στην πλειοψηφία!!Βέβαια, κάθε νυφούλα τραβάει τα δικά της  διαφορετικά κατά περίπτωση άγχη.  Ωστόσο, τα πιο πολλά «άγχη» είναι τα ίδια κλασικά άγχη  που αντιμετωπίζουν οι νυφούλες  και η λύση τους είναι τόσο μα τόσο εύκολη!!!

Αέρα!!!!

  Είτε ο γάμος γίνει καλοκαίρι είτε χειμώνα η πιθανότητα  να ιδρώσετε εκείνη τη μέρα είναι η ίδια.  Οι δικοί σας που θα είναι δίπλα σας μπορεί να μην σκεφτούν καν ότι εσείς έχετε ανάγκη λίγο δροσερό , σωτήριο  αέρα… Καλό θα ήταν να αγοράσετε δέκα βεντάλιες και 5-6 πακέτα χαρτομάντηλα , να τα δώσετε στα πολύ κοντινά σας άτομα με την εντολή να είναι κοντά σας  συνεχώς να σας κάνουν αέρα και να σκουπίζουν τον γαμπρό (οι άντρες ιδρώνουν πολύ περισσότερο). Έτσι το μακιγιάζ και το χτένισμα θα μείνουν στη θέση τους , ο γαμπρός δεν θα μοιάζει σαν να βγήκε από την θάλασσα.. κι εσείς δεν θα νιώθετε άγχος και δυσφορία.

Το έχεις του χεριού σου..!!

Οι περισσότερες νύφες ενώ φοράνε ένα υπέροχο νυφικό δυστυχώς δεν το ευχαριστιούνται γιατί το πατάνε οι ίδιες και οι καλεσμένοι και όλη την ώρα πρέπει να το κρατάνε. Οι  παραμάνες είναι  ανά χείρας και προσπαθούν να το μαζέψουν… Μάταια όμως καθώς το νυφικό είναι πάρα πολύ βαρύ και πέφτει ακόμη κι εκατό παραμάνες να μπουν.   Στις πρόβες που συνήθως πάτε με την μαμά σας , την αδερφή σας ή την φίλη σας, το βλέπετε και λέτε: είναι πανεύκολο να μαζευτεί το νυφικό!! Όμως τη μεγάλη μέρα , τα δικά σας άτομα  που έρχονται να σας βοηθήσουν δεν έχουν ιδέα τι τους λέτε (αν τα κουμπώματα είναι πάνω στις πλαϊνές ραφές κτλ) Ακόμη κι η μαμά σας μπορεί να  δυσκολεύεται να τα βρει κι ας ήταν παρούσα στις πρόβες….Η λύση είναι μία. Προτιμήστε να τραβήξετε ένα βίντεο στις πρόβες νυφικού που θα δείχνει τα  σημεία που κουμπώνει η ουρά πάνω στην φούστα. Στείλτε το σε 3-4 φίλες σας ώστε να το δουν και να το καταλάβουν.  Ωστόσο αν δεν θέλετε να τους αποκαλύψετε το νυφικό σας πριν τον γάμο, απλά τραβήξτε πολύ κοντινό πλάνο. Τόσο απλά!!!

Τα καγκέλια…!!

Υπάρχουν δύο εκδοχές: ή να τραγουδήσετε τα καγκέλια, (ο πο πο ποπο ποποπο……)επειδή διασκεδάζετε και περνάτε υπέροχα, ή να τα ¨τραγουδήσετε¨ επειδή τα πέδιλα ή οι γόβες , σας έχουν στριμώξει τόσο πολύ που τα πόδια σας έχουν πάρει φωτιά, και σας εκλιπαρούν να τα ελευθερώσετε…

Δεν είναι απαραίτητο να βγάλετε όλο το γλέντι με τα ακριβοπληρωμένα νυφικά σας παπούτσια  που σας έχουν στριμώξει μόνο και μόνο για να  μην χαλάσετε το αρχικό styling….  Υπάρχουν ένα σωρό άνετες και σούπερ στιλάτες επιλογές  που θα σας κάνουν να πετάτε  κι όχι απλά να περπατάτε εκείνη την μέρα!

Πλατφόρμα: άνετες και κυρίως ψηλές για όσες δεν επιθυμούν να κατέβουν «όροφο» μένοντας  σταθερά στο 1,73 και άνω….

Άλλες συνηθισμένες επιλογές είναι τα εντελώς φλατ (εσπαντρίγιες, μπαλαρίνες , σανδάλια).

Και για το τέλος αφήνω μία πρωτότυπη επιλογή που είναι τα αθλητικά!!Ναι πολύ καλά διαβάζετε!! Ενα ζευγάρι ολόλευκα αθλητικά και  κλέβετε εντελώς την παράσταση!!Τολμήστε το!!

Στην περίπτωση λοιπόν που επιλέξετε φλατ , σας προτείνω να το πείτε στις πρόβες σας και να ζητήσετε να σας κάνουν έξτρα κουμπώματα σε πιο ψηλά σημεία στη φούστα του νυφικού σας (και πίσω και μπροστά) .Μην τυχόν σας πουν ότι δεν γίνεται… Εδώ έχει γίνει κτίριο σε σχήμα κιθάρας, λίγα παραπάνω κουμπώματα στο νυφικό  δεν γίνονται;;;  Έτσι λοιπόν, ξεκινάτε για όσο αντέξετε με τα ψηλοτάκουνα bridal shoes, ανεβάζετε την ουρά του νυφικού στο σημείο που πρέπει κι όταν κουραστείτε απλά βάζετε τα χαμηλά σας και κουμπώνετε λίγο πιο ψηλά την ουρά και το μπροστινό μέρος της  φούστας του νυφικού !!!Εύκολα και γρήγορα!!

Νύφη «εκτάκτου ανάγκης….»

Ξέρω ξέρω….. θεωρείτε  πως εσείς είστε η νύφη κι ότι όλοι πρέπει να σας  φροντίζουν και να σας  βοηθούν εκείνη τη μέρα… Ελάτε  όμως που δεν είναι όλοι στο μυαλό σας  για να σκέφτονται και να πράττουν όπως εσείς επιθυμείτε!!Η συμβουλή εδώ είναι να μεριμνήσετε εσείς  για τον εαυτό σας  αλλά και για τους υπόλοιπους … Στο εξωτερικό το λένε bridal emergency kit. Στην Ελλάδα μπορούμε να το μεταφράσουμε : νυφικό κουτί έκτακτης ανάγκης. Πάρτε λοιπόν ένα κουτί , ένα καλάθι ακόμη και μια σακούλα σουπερ μάρκετ και βάλτε μέσα τα παρακάτω αναγκαία που θα σώσουν  εσάς αλλά ενδεχομένως και κάποιους από τους καλεσμένους σας. Να σημειωθεί πως αυτές οι προμήθειες θα πρέπει να δοθούν στον χώρο της δεξίωσης αν όχι την ίδια μέρα,  μια μέρα πριν. Ή αν δεν μπορείτε να τα πάτε, βάλτε τα σε ένα αυτοκίνητο που θα είναι εκεί, την μεγάλη μέρα!!

Αποσμητικά σπρέι {δεν υπάρχει ωραιότερη αίσθηση από την φρέσκια μυρωδιά καθαριότητας  του αποσμητικού}!

Αναλγητικά χάπια :depon, algofren, panadol. { Δυστυχώς ο πονοκέφαλος, ο πονόδοντος και όποια άλλη αδιαθεσία έχουν εισιτήριο διαρκείας και μπορούν να πηγαινοέρχονται όποτε θέλουν. Ακόμη και εκείνη την μέρα}…

Compeed {ενώ εσείς έχετε μεριμνήσει για εναλλακτικό ζευγάρι παπουτσιών, κάποια φίλη μπορεί να μην το έχει κάνει και να πληγώσουν τα πόδια της χαλώντας όλο το κέφι της παρέας.. ένα επίθεμα compeed έρχεται να δώσει την λύση και να σηκώσει την φίλη σας στην πίστα}!!

Παραμάνες { πάντα είναι απαραίτητες  για να διορθώσετε κάτι στο ρούχο σας}.

Τσιμπιδάκια για τα μαλλιά, λακ {συνήθως έχετε    δύο «χτενίσματα» στους γάμους…! Ξεκινάτε με το πρώτο σας χτένισμα ,  που είναι απόλυτα τέλειο και στιλιζαρισμένο και  καταλήγετε με το πιο ατημέλητο, με την μπούκλα, τον κότσο  και την φράντζα να έχουν ‘κουραστεί’ .. Σε αυτές τις περιπτώσεις βάζουμε  κάποιο έξτρα τσιμπιδάκι και λίγη λακ}!!!

Μωρομάντηλα  {για την υγιεινή σας αλλά και για την καθαριότητα των ρούχων σε περίπτωση που κάποιος λερωθεί}.

Είδη για τις “δύσκολες μέρες” {μπορεί ο κύκλος σας να είναι απόλυτα σταθερός αλλά ποτέ δεν είστε σίγουρες για τυχόν απρόοπτες επισκέψεις λόγω άγχους}.

Αιμοστατικό βαμβάκι {αυτό το μαγικό βαμβάκι σταματάει το αίμα σε 2 λεπτά. Συνήθως τα παιδάκια που τρέχουν όλη την ώρα πέφτουν}.

5-6 ζευγάρια σαγιονάρες {για τις φίλες που δεν μεριμνήσανε για άνετο ζευγάρι}

3-4 ζακέτες  ή εσάρπες {για εσάς ή για κάποιον καλεσμένο σας που δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να κρυώσει σε ένα παραθαλάσσιο ή ορεινό μέρος} …

Καραμέλες.{είναι τόσο ευχάριστες κι αγχολυτικές}!!

Κι είστε πανέτοιμες !!

Αγαπημένες νυφούλες!!Δεν υπάρχει γάμος χωρίς απρόοπτα. Το θέμα είναι να είστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμες να τα αντιμετωπίσετε!! Και μην ξεχνάτε: Όλα θα είναι υπέροχα!!!