Το ελιόψωμο γίνεται με λίγα υλικά πολύ εύκολα και γρήγορα!

Υλικά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις , 100 ml ελαιόλαδο, 300 ml χυμό πορτοκαλιού, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή ένα φακελάκι ξερή μαγιά, , 200-250 γρ κομμένες ελιές (πράσινες ή μαύρες ή και τα δύο μαζί) χωρίς κουκούτσι και λίγη ξερή ρίγανη. Προαιρετικά: μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι .

Ξεκινάμε: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο τις ελιές και την ρίγανη και ζυμώνουμε καλά. Αφού γίνει ένα ωραίο ζυμαράκι, τότε προσθέτουμε και τις ελιές μας σε κομματάκια (αν θέλουμε να το κάνουμε ακόμη πιο εύκολο στο εμπόριο υπάρχουν και κομμένες ελιές). Σε αυτό το σημείο, επειδή το ζυμαράκι μας θα κολλάει, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για να πάνε παντού οι ελιές μας! Καλό θα ήταν να σκεπάσουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και με μια πετσετούλα για 1 ώρα κι ύστερα να το βάλουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.

Οση ώρα περιμένουμε, μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα σχέδια με πιπεριές, ντοματούλες, άνιθο, κ.α. για να διακοσμήσουμε το ελιοψωμάκι μας! ! Εμείς φτιάξαμε λουλουδάκια με πολύχρωμες πιπεριές και μια πεταλούδα με λίγη ντομάτα!!

Και ήρθε η ώρα λοιπόν να βάλουμε τη ζύμη μας στο ταψάκι ή στο πυρέξ αφού πρώτα το λαδώσουμε ή στρώσουμε αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε απο πάνω τα σχέδια που φτιάξαμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Ετοιμαστείτε να γευτείτε το πιο νόστιμο ελιόψωμο που μοιάζει με παιδική ζωγραφιά!!

Καλή επιτυχία!!

Olivebread. A very tasty child drawing..!!

To make an olivebread you will need few ingredients. It is a very easy and fast recipe.

Ingredients:

500gr all purposes flour, 100 ml olive oil, 300ml fresh orange juice, 20gr baking powder or 8gr dry yeast, 200-250gr chopped olives (black, green, or both) without seed and some dry oregano. Optionally you can add half teaspoon salt.

Let’s get started: In a bowl mix all the ingredients except of olives and oregano and start knead. When it will be a nice dough you can add the olives and keep kneading. At this point , the dough maybe is little sticky so you can add some extra flour. After few minutes the dough will be ready. Cover the bowl with plastic wrap and with a kitchen towel and let it aside for 1 hour.

As long as we wait, a great idea is to make different desings with vegetables, in order to decorate the olivebread! You can choose , tomato, peppers, dill and other vegetables. We made some pepper flowers and a tomato butterfly!!It was so entertaining !!

And now, we are ready to put our dough in a baking pan. Before you do it, brush the sides and the bottom of the baking pan with olive oil or cover its bottom with a parchment paper. Put your vegetable designs on your dough, sprinkle with so dry oregano as you prefer,drizzle with olive oil and bake it in a preheated oven at 170* C (338*F) for about 50 minutes.

Get ready to enjoy the most tasty olivebread that looks like a child’s drawing!!

Good luck!!