Επόμενη στάση στο ταξίδι μας είναι η Οδός Προσκλητήριο-Μπομπονιέρα!

Για να είμαστε ειλικρινείς το 90% των καλεσμένων δεν κρατάει για πολύ το προσκλητήριο και την μπομπονιέρα κι ας έχετε ξοδέψει ένα φαινομενικά μεγάλο ποσό..Τι θα λέγατε όμως να γίνετε λίγο πιο “ανοιχτοχέρηδες” και πιο πρακτικοί στην επιλογή προσκλητηρίου και μπομπονιέρας; Προσωπικά είμαι φαν της επιλογής Προσκλητήριο-Μπομπονιέρα καθώς μας δίνει την δυνατότητα να επενδύσουμε τα χρήματά μας κι όχι απλά να τα ξοδέψουμε για μια μέρα.

Σκεφτείτε το εξής: μια απλή τούλινη μπομπονιέρα με μια κορδελίτσα κι ίσως μια μικρή μεταλλική λεπτομέρεια κοστίζει χονδρικά απο 1-1,50 ευρώ το τμχ. Αν έχετε 400 καλεσμένους θα αγοράσετε 400-450 τμχ . Το κόστος λοιπόν ανέρχεται απο 400-600 ευρώ για κάτι που δυστυχώς δεν θα μείνει για πολλές μέρες στο σπίτι των καλεσμένων σας. Επίσης , ένα απλό προσκλητήριο με μια μέτρια ποιότητα χαρτιού συν την μακέτα σχεδίασης συν τον φάκελο ξεκινά απο 0,80-1,50 ευρώ περίπου. Στους 400 καλεσμένους λοιπόν, οι οικογένειες που θα μοιραστεί είναι 150-200. Κόστος προσκλητηρίων :150-300 ευρώ. Συνολικό κόστος για προσκλητήριο και μπομπονιέρα 550-900 ευρώ.

Πάμε λοιπόν να κοστολογήσουμε την αγαπημένη μου επιλογή που είναι το Προσκλητήριο-Μπομπονιέρα που μοιράζονται μαζί πριν τον γάμο, ένα τμχ σε κάθε οικογένεια! Εδώ πραγματικά, μπορείτε να αποσπάσετε το χειροκρότημα πριν καν αρχίσει ο γάμος!! Κάποιες προτάσεις μπομπονιέρας για έμπνευση είναι: μασιφ κερί 10-14 εκ. Μία άλλη ιδέα είναι σαμπάνια ή κρασί σε μικρό μπουκαλάκι . Αυτές τις επιλογές τις στολίζετε με ελάχιστα υλικά (πέρλες, δαντέλες, κορδέλες, κουφετάκια) και κρεμάτε και το προσκλητήριο πάνω τους. Επίσης μια ακόμη ιδιαίτερη πρόταση είναι μια μεγάλη κλασική φοντανιέρα που θα βάλετε μέσα τα κουφετάκια , το προσκλητήριο κι αν επιθυμείτε κι άλλα γλυκίσματα για να χαρίσετε έξτρα γλύκα στους καλεσμένους σας!! Το κόστος για αυτές τις επιλογές ξεκινά απο 2,5- 4,5 ευρώ ανά τμχ. Το κόστος των προσκλητηρίων που θα συνοδεύουν τη μπομπονιέρα είναι πολύ μικρό και δεν ξεπερνά το 1 ευρώ. Σαφώς το κόστος μπορεί να ανέβει αν για παράδειγμα θέλουμε να βάλουμε σε κουτι το προσκλητήριο-μπομπονιέρα. Ο εμπλουτισμός κάθε επιλογής είναι στη διάθεση και στο γούστο του καθενός! Αν υπολογίσετε το συνολικό κόστος θα δείτε οτι δεν απέχει και πάρα πολύ απο το κόστος των πολλών και “φθηνών” μπομπονιερων. Εντυπωσιακό;